setLogger(new CurlLogger()); $events = array(); $user_data_0 = (new UserData()) ->setEmails(array("7b17fb0bd173f625b58636fb796407c22b3d16fc78302d79f0fd30c2fc2fc068")) ->setPhones(array()) ->setFirstNames(array()) ->setCities(array()) ->setCountryCodes(array()) ->setExternalIds(array()); $custom_data_0 = (new CustomData()) ->setValue(142.52) ->setCurrency("TRY"); $event_0 = (new Event()) ->setEventName("ViewContent") ->setEventTime(1671473050) ->setUserData($user_data_0) ->setCustomData($custom_data_0) ->setActionSource("website"); array_push($events, $event_0); $request = (new EventRequest($pixel_id)) ->setEvents($events); $request->execute();

Kullanışlı Baharatlık Modelleri ve Fiyatları

 

Baharatlık, baharatları saklamayı ve kolay kullanmayı sağlayan bir mutfak gerecidir. Tuzluk, biberlik, şekerlik gibi tekli ürünler olduğu gibi set halinde satılan takımları da mevcuttur. Mağazalarda yüzlerce farklı model bulmak mümkündür. Piyasada yer alan öğütücülü baharatlıktan kavanoz baharatlığa, vakumlu kapaktan mıknatıslı baharatlık modellerine kadar çok sayıda ürün bulunur. Kullanıcılar bu ürünlerin arasından kendilerine uygun baharatlığı seçebilir.

Baharatlık, doğrudan ısı ve ışık almaması gereken bir üründür. Dolayısıyla baharatların kuru ve karanlık ortamlarda saklanması gerekir. Takımlarının nem oluşturmayan malzemeden üretilmiş olması ve kuru ortamda bulundurulması önemlidir. Örneğin, yemek yaparken kolaylık sağlaması açısından çoğunlukla ocak yanında tutulan bu takımlar, doğru olmayan bir noktada durur. Isıya ve ışığa doğrudan maruz kalan alanlarda ayrı, gıdaları saklama amaçlı kullanılan erzak dolaplarında ise ayrı takımlar kullanılmalıdır.

Baharatlıkların sadece kendileri değil; standları, rafları, kaşıkları ve etiketleri de ayrıca satın alınabilen ürünlerdir. Özellikle cam kavanozlara etiket yapıştırmak oldukça kullanışlı ve bir o kadar da popüler bir yöntemdir. Stand modelleri arasında çok farklı çeşitler bulunur; raflı standlar, döner standlar, metal veya ferforje standlar ve ahşap baharatlık standı, tüm baharatları bir arada bulundurmayı sağlar.

Cam, ahşap, bambu, metal ve akrilik gibi malzemeler, takımların üretiminde sıklıkla kullanılan materyallerdir. Her birinin kendine göre olumlu ve olumsuz özellikleri bulunur. Kullanıcıların, kendi kullanım şekillerine göre uygun seçimi yapmaları gerekir. Küçük mutfaklar için duvara asılan veya monte edilen takımlar üretilir. Yer kaplamayan bu ürünler, oldukça pratiktir ve mutfağa farklı bir görünüm kazandırır. Takımları seçerken mutfağın büyüklüğü ve dekorasyonu gibi özellikler de göz önünde bulundurulmalıdır. Baharat takımı fiyatları, oldukça geniş bir aralıkta kullanıcılara sunulur.

 

Baharatlık Modelleri ve Özellikleri Nelerdir?

 

Mutfaklarımızda geniş yer kaplayan baharatları düzenlemek ve pratik bir biçimde muhafaza etmek önemli bir konudur. Ürünün çok çeşitli modelleri mevcuttur. Bu modeller; ürünün materyaline, boyutuna, ağız ve kapak özelliklerine ve diğer sahip olunan fonksiyonlara göre değişkenlik gösterir. Materyaline göre; porselen, seramik, cam, çelik, ahşap, bambu, akrilik, metal, galvaniz, stoneware, silikon, ferforje, gümüş, krom, bakır ve plastik olarak sıralanabilirr. Porselen ve seramik baharatlıklar, çoğunlukla büyük ebatlı ürünlerdir ve set halinde satılır. Büyük tuz kabı gibi seramik olanlar ise tekli satılabilir. Bu ürünler, kaşıklı modellerdir.

Seramik ve porselen baharatlıklardan bazılarının kapakları bambudan yapılır. Bone china porselen baharatlıklar, fazla çeşide sahip değildir fakat oldukça saydam ve şık durması sebebiyle hediyelik veya çeyizlik olarak düşünülebilir. Seramik ve porselen ürünler, çoğunlukla beyaz renktedir. Bu sebeple beyaz mutfaklarda şık bir seçenek olarak tercih edilir. Camsı bir seramik olan stonware materyalden üretilen modeller arasında oldukça eğlenceli tasarımlar bulmak mümkündür.

Paslanmaz çelik, çelik kaplama ve çelik baharatlık modelleri, metal ve parlak görünümleriyle dikkat çeker. Bu malzemeler, özellikle ışıklı ve pilli değirmen, tuzluk ve biberlik gibi baharatların üretiminde kullanılır. Son zamanların trend ürünü mıknatıslı baharatlıklar ise çelikten üretilir. Mıknatıslı metal baharatlıklar, mutfakta yer kaplamaması ve modern durması sebebiyle sıkça tercih edilir. Ahşap modeller ise genellikle bütünüyle ahşap malzemeden yapılmaz. Ahşap malzemeyi baharatlıkların kaşıklarında, kapaklarında veya standlarında görebilmek mümkündür.

Standlı baharatlık modelleri, tüm baharatların bir arada bulunması açısından oldukça kullanışlı ürünlerdir. Özellikle döner modeller, tezgâh köşelerinde yer kaplamaz ve kullanımı da oldukça eğlencelidir. Tezgâh üstü modeller, iki veya üç katlı olabilir. Masa üstü modelleri arasında dekorasyona da katkısı olacak son derece şık modeller mevcuttur.

Akrilik baharatlıklar, çoğunlukla saklama kabı niteliğinde büyük modellerdir ancak küçük ve öğütücülü akrilik modelleri de bulunur. Galvaniz baharatlık modelleri de oldukça popülerdir. Genelde siyah baharatlık çeşitleri arasında gördüğümüz bu materyal, mat görünümüyle mutfaklara şıklık katar. Üzerine içindeki baharatın adını yazabileceğiniz baharatlık kavanoz modelleri de baharatlık kategorisinde sıklıkla tercih edilen bir üründür. Krom modeller, çoğunlukla duvara monte edilerek kullanılan askılı baharatlık modelleridir. Bakır baharatlıklar ise özellikle kahve saklamak için sıkça tercih edilir.

Son dönemin şirin modelleri arasında 4 mevsim baharatlıklar bulunur. Dört adet fanus şeklinde olan ve ahşap bir standa dizilen bu ürünlerin içine her bir mevsimi temsil eden ağaç figürleri yerleştirilmiştir. Kamp baharatlık setleri ise çoğunlukla üçlü baharatlık takımlarından oluşan çantalı setlerdir. Bu ürünler, kullanıcıya taşıma kolaylığı sağlar. Bir diğer sık tercih edilen model olan damalı baharatlıklar, modern tasarımlı mutfaklar için uygundur. Bu ürünler genellikle emayeden yapılır. Tüm bu modeller dışında daha birçok farklı çeşit mevcuttur.

Ağız ve kapak özellikleri de modelden modele değişir. Kavanoz tipi modeller, ağzının kolayca ve genişçe açılması yönüyle kullanışlıdır ancak miktarı ayarlarken kullanıcıya sorun çıkarabilir. Özellikle yalnızca serpmek veya az miktarda baharat eklemek istediğimizde daha iyi ayarlanabilen modellere yöneliriz. Kapağında üç farklı delik bulunan modeller, böyle durumlar için idealdir. Bir tarafında tamamen açık delik, bir tarafında küçük ve diğer tarafında iri delikleri bulunan kapaklar mevcuttur. Bu kapaklar sayesinde istediğiniz ayarı seçerek baharattan ne kadar ekleyeceğinizi kolayca ayarlayabilirsiniz. Ufak delikleri, yemeğe sonradan tuz eklerken kullanabilirsiniz. İri delikleri ise pul biber gibi daha irii baharat çeşitleri için tercih edebilirsiniz. Deliksiz tarafı ise yemek yapımı esnasında kullanmak için idealdir.

Değirmen modelleri, taze baharat kullanmayı tercih edenler için uygundur. Daha sağlıklı olduğu söylenen kaya tuzunu veya daha aromatik olduğu bilinen tane karabiberi yemeğinize taze çekilmiş şekilde eklemek için değirmenleri kullanabilirsiniz. Diğer adıyla öğütücü olan bu modellerin akrilikten bambuya kadar birçok farklı materyalden üretilmiş seçeneklerini bulabilirsiniz. Değirmenler, manuel ve otomatik olarak ikiye ayrılır. Pil ile çalışan otomatik değirmenler, kullanıcıyı yormaz. Led ışığı sayesinde baharatın tam olarak hangi noktaya ve hangi miktarda eklendiğini görmenizi sağlar.

 

Kaliteli Baharatlıklar Hangi Materyallerden Üretilmektedir?

 

Kaliteli modeller, camdan üretilir. Cam, sağlıklı olması yönüyle mutfakta her alanda olduğu gibi burada da sıklıkla tercih edilir. Cam, neredeyse tamamen geçirimsiz bir materyaldir. Kanserojen madde içermez ve üretmez. Cam kaplarda muhafaza edilen baharatların içine kimyasal madde karışmaz. Camdan yapılan modeller, hem sağlıklı olması hem de saydam olması sebebiyle sıkça tercih edilir. İçindeki ürünün görülebilmesi, kullanıcıların tercih sebebidir. Fakat cam baharatlıkları doğrudan gün ışığı alan yerlerde tutmamak gerekir. Baharatlar ışığa ve ısıya maruz kaldığında bozulabilir. Eğer mutfağınız çok güneş alıyorsa tezgâh üstü baharatlık modellerinizi camdan yana tercih etmeniz önerilmez. Cam modelleri dolapta saklarken tezgâh üstünde veya tezgâh üstü baharatlık rafında bulunan modelleri seramik veya porselen gibi ışığı geçirmeyen malzemelerden üretilmiş olmasını tercih edebilirsiniz.

Kaliteli baharatlıkların üretildiği bir diğer materyal, bambudur. Bambunun antibakteriyel özelliği bilinmektedir. Bakteri üremesine engel olan bambu kaplar, küflenmeye meyilli bir gıda maddesi olan baharatları uzun süre saklamak için idealdir. Ayrıca otantik yapılarıyla sıcak mutfaklara çok yakışan bambu baharatlık seti, rustik dekorasyonlar için uygundur. Antibakteriyel olduğu bilinen bir diğer malzeme de gümüş madenidir. Gümüş baharatlıklar, çoğunlukla cam malzeme ile birlikte kullanılır. Cam ve bambu, son derece sağlıklı ve kaliteli malzemeler iken gıda maddesi saklamak için pek uygun olmayan materyaller de mevcuttur. Silikon baharatlık ve plastik baharatlık çeşitleri, sağlıklı versiyonları bulunsa da pek tavsiye edilmez. Bu ürünler hafif, şeffaf ve uygun fiyatlı olması sebebiyle tercih edilir. Uzun süreli kullanıma uygun değildir.

 

En Çok Tercih Edilen Baharatlık Takımları Hangileridir?

 

Sıklıkla tercih edilen takımlar, vakumlu ve kaşıklı baharatlıklardır. Bütün baharatlar, yüksek nemden ve ısıdan dolayı böceklenebilir. Özellikle pul biber gibi bazı baharatlar, aflatoksin denilen küf benzeri zararlı kimyasallar üretmeye müsaittir. Sağlığa ciddi zararı olan bu toksinle karşılaşmamak için tüm gıdalar gibi baharatlar da tavsiye edildiği gibi muhafaza edilmelidir.

Baharatların hava almaması önemlidir. Ürünün hava almasını engelleyen vakumlu baharatlıklar, bu sebeple sıklıkla tercih edilir. Büyük baharatlık modellerinde daha sık kullanılan vakumlu kapaklar, küçük baharatlık modellerinde de görülür. Cam baharatlık, bambu kapaklı baharatlık ve akrilik baharatlık modelleri arasında vakumlu kapaklara çokça rastlanır. Toz biber, pul biber, kimyon gibi hızlıca bozulabilen baharatlar ve kahve gibi çabuk bayatlayan toz gıda maddeleri, mutlaka vakumlu modellerde saklanmalıdır.

Baharatlık takımlarında aranan bir diğer özellik de kaşıktır. Kaşıklı modeller, ürünü hijyenik bir şekilde kullanmak için tercih edilir. Setteki her bir baharatlığın içinde kendi kaşığı olması, yemek yaparken kirlenebilen ellerin baharatlar ile temasını engeller. Ayrıca ürünleri aynı kaşıkla koymadığınız için baharatların tadı da birbirine karışmaz. Baharatlarda kaşık kullanmak önemlidir çünkü baharatlar ıslandığında bakteri üretebilir. Yemek yaparken ürün miktarını parmak uçlarıyla daha iyi ayarlayan bireyler, ellerinin temiz olduğunu düşünerek bahatarları almak isteyebilir fakat bu hareket, sağlığınız açısından büyük risk taşır. Dolayısıyla mutfakta hijyeni sağlamak için kaşıklı baharatlık modelleri, sık tercih edilen ürünler arasındadır.

Yalnızca görünüm odaklı bir ayrım yapılırsa deney tüpü baharatlık setlerinin son yıllarda oldukça popüler olduğu söylenebilir. Tüp baharatlık modelleri, ince ve zarif yapısıyla hem mutfakta hoş durur hem de sizi gerçek bir şef gibi hissettirir. Mermer baharatlık ve mermer desenli baharatlık takımları da popüler modeller arasındadır. Setleri arasında ise 6’lı ve 12’li olmak üzere iki baharatlık takımı revaçtadır. 6’lı baharatlık takımları, çoğunlukla tezgâh üstünde kullanılırken 12’li baharatlık takımları ise ürünlerin geri kalanını muhafaza etmek için kullanılır. Bu ürünler, mağazalarda saklama ve düzenleme kategorisinde rahatlıkla bulunabilir.

Mutfak Tezgâhını Kaplamayacak Baharatlık Takımları Hangileridir?

Duvara asılan baharatlık modelleri, mutfak tezgâhında herhangi bir alan kaplamaz. Duvara monte baharatlıklar ve mıknatıslı metal kapaklı baharatlık modelleri gibi ürünler son derece pratiktir. Tezgâh üstü raf modelleri de bu anlamda kullanışlıdır. Özellikle ahşap baharatlık rafı, mutfağında dağ evi tarzını yakalamak ama aynı zamanda tüm ürünlerin elinin altında olmasını isteyenler tarafından tercih edilir.

Baharat takımını tezgâh üstünde bulundurmak isteyenler için de kullanışlı seçenekler elbette ki mevcuttur. Küçük baharatlık takımları tezgâh üstünde çok az yer kaplar. Geniş setler yerine sık kullandığınız ürünleri barındıran üçlü takımları da tercih edebilirsiniz. Katlı baharatlıklar, yani iki veya üç raflı baharatlık takımları da yerden tasarruf etmenizi sağlar. Bu takımlar arasında dönen baharatlık takımları da bulunur. Bu ürünler, dairesel yapıları sayesinde az yer kaplayan takımları arasında yer alır. Mutfak tezgâhında yer kaplamayan bir set arayışında olanlar, minimal ve kompakt tasarımlara yönelebilir.

Baharat Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekilenler Nelerdir?

Ürün seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken birçok faktör vardır. Kullanım alanı, bu faktörlerden ilkidir. Standart bir ev mutfağında yemek yapımı esnasında kullanmak için tezgâh üstü küçük setler tercih edilebilir. Bambu, cam veya seramik modeller, oldukça şık ve kullanışlı tezgâh üstü takımlardır. Bir restoran mutfağında kullanmak için daha büyük takımlar tercih etmek uygun olabilir. Stüdyo mutfaklar için ise kamerada hoş görünecek popüler ve şık seçeneklere yer vermek uygun olacaktır. Örneğin, deney tüpü baharat takımları kamerada oldukça şık görünür.

Restoranların masalarında kullanmak için nem tutmayan ve yer kaplamayan hafif, metal masa üstü baharatlık takımları uygundur. İkili veya üçlü baharat takımları lokanta masaları için idealdir. Kullanım amacı ise baharat takımı seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer faktördür. Günlük kullanım için kompakt ve pratik tasarımlar tercih edilebilir. Ancak saklama amacıyla kullanılacak takımlar çok daha büyük ebatlarda ve dayanıklı olmalıdır. Aynı zamanda gıda maddelerinin uzun süre içinde kalacağı bu ürünlerin sağlıklı materyalden üretilmiş olması da önemlidir. Yine yer kaplamayan tasarımlar, iç içe geçebilen modeller, mutfak dolaplarında kalabalık görünümü engellemek için kullanılabilir. Sadece dolaplar değil, derin çekmeceler de saklama kapları için kullanılmaktadır. Çekmece içi baharatlık modelleri, bu saklama yöntemini kullanan kişiler için son derece kullanışlıdır.

Mutfak dekorasyonu da özellikle tezgâh üstünde kullanılacak baharat takımlarının seçiminde önemli faktörlerden biridir. Kimse mutfağıyla uyumsuz bir baharat takımı kullanmak istemez. Modern tasarımlı mutfaklar metal modellere yönelebilirken klasik mutfaklar porselen veya seramik, rustik mutfaklar ise ahşap tasarımları tercih edebilir. Materyal seçimi görsellik konusunda olduğu kadar, sağlık açısından da önemlidir. Baharatların doğru şekilde saklanabileceği, hijyenik koşullarda kullanılacağı ve temizliği rahat olan malzeme ve tasarımlar, kullanıcıların başlıca tercihleridir.

Baharatlık Takımı Fiyatları Nasıldır?

Baharatlık takımı fiyatları değişkenlik gösterir. Elbette her bütçeye uygun baharatlık takımı mevcuttur. Tek parça takımlar çok uygun fiyatlardan başlar ve oldukça yüksek rakamlara kadar çıkabilir. Çok parçalı takım fiyatları ise aynı şekilde geniş bir aralığa sahiptir. Düşük fiyatlı takımlar ikili setlerdir. Şeffaflıkları sayesinde içindeki ürün görünür ve döner kapakları sayesinde içinden istenilen miktarda ürün çıkarılmasını ve kullanılmadığında kapatılarak ürünün korunmasını sağlar. Uygun fiyatlı takımlar, gerçek birer fiyat performans ürünleridir.

Fiyatı binlerce liraları bulan baharatlık takımları ise oldukça geniş içeriklidir. Yüksek fiyatlı setlerin içeriği yirmi parçayı geçer. Bu takımlar, ihtiyacınız olan her ürüne tek bir setle sahip olmanızı sağlar. Yüksek fiyatlı setler, kaliteli malzemeden üretilir ve çoğu özel tasarımdır. Uygun fiyatlı seçenekler, cam takımlardır. Porselen ve seramik takımlar da yine kalitesine göre farklı şekillerde fiyatlandırılır. Ahşap baharatlık raflarının fiyatları ise birbirine yakın civarda seyreder.

Baharatlık takımı fiyatları, markalara göre değişkenlik gösterir. İthal markalar daha pahalıyken yerli markalarda aynı kalitede daha uygun fiyatlı ürünler bulmak mümkündür. Popüler, garantisi ve kalitesiyle bilinen markaların takımları, sıklıkla tercih edilen ürünler arasındadır. Son zamanlarda dikkat çeken takımların ise dörtlü cam setler olduğu görülür. Baharat takımı çeşitleri arasında her kullanım amacına, her zevke, her mutfağa ve her bütçeye uygun ürünler bulmak mümkündür. Siz de bu ürünlerden birini Mihel Home aracılığıyla satın alabilir, çeşitli kampanya ve güvenli ödeme seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Kaç Tane Baharatlık Alınmalı?

Kişilerin ihtiyaç duyduğu baharatlık sayısı, o mutfakta pişen yemeklerin türüne direkt olarak bağlıdır. Damak zevkiniz gereği bol baharatlı yemekler tüketmeyi seviyorsanız; çok sayıda baharatlık satın alabilirsiniz. Şayet profesyonel bir mutfağı idare etmeniz gerekiyorsa 30 ile 40 arası baharatlık işinizi görür. Özellikle bu lezzetleri sevmeyen kişilerin evinde dahi en az 8 tane baharatlık bulunduğu bilinir. Çoğu kişinin evinde mutlaka tuz, pul biber, nane, kekik, kimyon, karabiber ve toz biber gibi baharatlar bulunur. Bu tür gıdaları başarılı biçimde saklamak için baharatlıklardan yardım alabilirsiniz. Tüm baharatların bir arada tutulmasına olanak tanıyan bu tür eşyalar, hemen her mutfakta kendine yer bulur. Bu sayede mutfağınızın daha düzenli durmasına izin verebilirsiniz.

Baharatlık Kaç Ml Olmalı?

Kullanışlı ve şık görünümlü baharatlıkların hacmi genelde 150 ile 300 ml arasında olur. Ebat açısından bir su bardağından biraz daha büyük olan baharatlıkları, bu sayede saklamak çok kolaydır. Uyguladığınız tariflerde bol miktarda baharat kullanıyorsanız 300 ml ölçüsündeki baharatlıklar, sizin için yeterli olur. Set halinde satılan bu mutfak eşyalarıyla birlikte uzun süre boyunca biber, kekik, kimyon ve nane gibi malzemeleri elinizin altında tutabilirsiniz. Mutfağınız küçükse ya da damak zevkiniz baharatlara pek el vermiyorsa daha küçük boyutlu seçeneklere yönelebilirsiniz. Mutfağınızda sadece bu gıdalara ayırdığınız bir köşe oluşturabilirsiniz.

Baharatlık Renk Seçenekleri Nedir?

İşlevselliği ve güzel görüntüsüyle dikkat çeken baharatlıklar, farklı renklere sahip olabilir. Tüm modeller arasında dikkat çekenlerden biri siyah baharatlık seçenekleridir. Çeşitli ebatlara sahip olan bu modeller, hemen her mutfağa yakışacak biçimde imal edilir. Kavanozlardan ilham alınarak tasarlanan metal baharatlık seçeneklerinin büyük kısmı camdan imal edilir. Kapakları metal olan bu mutfak eşyaları, uzun ömürlüdür. Profesyonel tarafından sıklıkla kullanılır. Geleneksel tasarım anlayışını beğenen kişiler tercihini altın baharatlık seçeneklerinden yana kullanır. Mutfağınızda daha otantik bir ortam yaratmak isterseniz tercihinizi bu üründen yana kullanabilirsiniz.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR